Bona Lounge

Kas mes esame

Restoranų ir viešbučio kompleksas su neprilygstamu vaizdu

Svetingumas – mūsų aistra. Tuo mes kasdien gyvename jau daugiau nei 25 metus. „Apvalaus stalo klubo“ kompleksas, kuriame yra gurmaniškų patiekalų restoranas, prancūziško stiliaus viešbutis, kasdieniško stiliaus „Bona picerija“ bei jauki neįpareigojanti erdvė „Bona Lounge“, įsikūręs pačioje Trakų širdyje, ant Galvės ežero kranto, priešais Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus menančią pilį.

Svečiai mus renkasi dėl magiškos istorinės auros, užburiančio gamtos grožio, elegantiškos aplinkos, dėmesingo aptarnavimo ir nuostabaus maisto.

Unikali vieta

Viena gražiausių vietų ne tik Lietuvoje, bet visame Baltijos šalių regione

Tarp dviejų ežerų, ant Galvės ežero kranto, kur prieš akis atsiveria tikrąja šio žodžio prasme nepakartojamas vaizdas – istorinė Trakų pilis: tokioje vietoje įsikūręs „Apvalaus stalo klubo“ kompleksas. Anų laikų pilies dvasia, hipnotizuojanti ežero ramybė ir gamtos peizažai tampa magišku ingredientu, kuriuo negali didžiuotis joks kitas restoranas Lietuvoje. Tas ingredientas yra neapčiuopiamas, tačiau nuostabiai juntamas ir mėgaujantis maistu viduje, ir laiką leidžiant lauko terasose.

Gardūs valgiai nuostabių vaizdų apsupty nepalieka abejingų, o skirtingų meniu ir stiliaus erdvės svečiams suteikia daugybę pasirinkimų. Šeimos su vaikais, porelės, draugų kompanijos itin pamėgusios „Bona Picerija“ ir „Bona Lounge“. Čia galima mėgautis pažįstamais lietuviškos ir pasaulio virtuvės patiekalais – skaniais, patiektais moderniai ir kūrybiškai.

Tuo tarpu svečiai, ieškantys gurmaniškos patirties, elegancijos ir išskirtinio dėmesio, renkasi „Apvalaus stalo klubo“ restoraną. Per 25-erius gyvavimo metus „Apvalaus stalo klubas“ pagarsėjone tik Lietuvoje – mus pamėgo ir svečiai iš užsienio, išskirtinės asmenybės: karališkųjų šeimų atstovai, prezidentai, kiti žymūs žmonės.

„Apvalaus stalo klubo“ komplekso erdvės dažnai tampa tiek asmeninių, tiek verslo renginių vieta. Gimtadieniai, vestuvės, krikštynos ar įmonių susibūrimai – strateginės sesijos, mokymai, pristatymai – surengti pas mus ilgai išlieka atmintyje.

KODĖL BONA? (Bona Lounge)

Bona Lounge ir Picerijos vardą ir meniu įkvėpė istorinė praeitis

Dabartinis Lietuvos turizmo simbolis Trakai per amžius garsėjo ne tik kaip politikos bei visuomeninis centras, bet ir kaip tautų katilas. Neveltui kalbos apie Trakų pilyje vykusias puotas sklisdavo po visą Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę. Būtent čia ilgainiui suklestėjo karaimų virtuvė, o visai netrukus tikrą revoliuciją sukėlė ir Lenkijos karalienė bei Didžioji Lietuvos kunigaikštienė Bona Sforza.

Gimusi Italijoje Renesanso laikotarpiu Bona Sforza pasižymėjo puikiu skoniu. Ne tik gerai išsilavinusi, bet ir puikiai išmaniusi anuometę madą, ji netruko tapti ir virtuvės ikona. Per keletą metų ši kunigaigštienė virto tikra lenkiškos ir lietuviškos virtuvės globėja. Ji vertė stebėtis to meto didikus, kai savo pilyse įkurdavo daržus, kuriuos pati ir prižiūrėdavo.

Karalienės Bona Sforza pradėtos tradicijos ir įkvėpė mus sukurti įvairių tautų virtuvės skonius atspindinčius „BONA Picerija“ ir „BONA Lounge“ meniu.

Kulinarinė mentorystė

Meniu kuriame su užsienio šefais – mentoriais

Siekdami ugdyti savo komandą ir stiprinti gastronominę kultūrą šalyje, mes puoselėjame kulinarinės mentorystės idėją. Lietuvoje ir užsienyje nuolat ieškome bendraminčių – užsienio virtuvės meistrų, norinčių dalytis žiniomis auginti kulinarijos kompetenciją ir skleisti svetingumo kultūrą ir už restorano ribų.

Restorane yra viešėję, pamokas ir specialias vakarienes pristatę šie meistrai: vienas garsiausių Islandijos šefų Ragnaras Omarssonas ir jam talkinęs Bjorgvinas Myrdalis, Ispanijos kulinarijos žvaigždė Sergio Bastard, Bordo regiono šefas Stephane Casset Stephano, vieno geriausių Rygos restoranų „Restaurant 3“ šefas Juris Dukalskis, taip pat keliuose „Michelin“ žvaigždutės apdovanotuose restoranuose dirbęs, Talino „Ribe“apsistojęs Rado Mitro.

Naujausią restorano kartu su „Apvalaus stalo klubo“ komanda meniu kūrė „Michelin“ žvaigždute įvertintas italų šefas Pasquale Palamaro.

 

Scroll to Top